Un dels objectius de l’AMB és difondre i dinamitzar el potencial educatiu i mediambiental del parc. Propostes educatives com ara els projectes participatius i les activitats del programa “Compartim un futur” es proposen sensibilitzar i educar sobre el medi ambient i fomentar hàbits sostenibles.
Des del 2011 ha posat en marxa el “Cicle d’activitats als parcs, platges i rius metropolitans”, en format dirigit, i des de 2015 la Jugatecambiental ofereix cada cap de setmana un ventall de jocs lliures o alguna activitat conduïda. Can Mercader és el parc metropolità amb més participants.
Cal esmentar també el ventall de materials de difusió i didàctics, tant en paper com digitals
Visita la web de l’AMB.
Si vols saber quins són els ocells més vistos a Can Mercader, pots consultar el Visor de Fauna de l’AMB.
Fins i tot abans de la seva inauguració, el 23 d’abril de 1995, el Museu Palau Mercader s’ha esforçat a posar a l’abast del públic aquest patrimoni singular.
Des del primer moment es van començar a celebrar casaments al vestíbul, programar exposicions, visites escolars i visites guiades. Actualment, compta amb un programa estable d’exposicions temporals i activitats molt diverses per a tots els públics.
El museu treballa incansablement per a millorar l’estat de conservació i el coneixement d’aquest conjunt patrimonial i per a fer-lo accessible a la ciutadania, físicament o digitalment.
Visita la web del Museu Palau Mercader.
L’associació MMACA, una entitat sense ànim de lucre declarada d’utilitat pública, va obrir la seva exposició permanent el febrer del 2014 a la segona planta del Palau Mercader.
El MMACA ofereix visites escolars i tallers, des de primària a estudis universitaris, a més de tallers familiars i fires al parc.
L’associació també organitza i participa en un gran nombre d’activitats nacionals i internacionals de caire divulgatiu: exposicions itinerants, formacions, xerrades, tallers i col·laboracions amb altres entitats, per a fomentar una millor imatge social de les matemàtiques.
Visita la web del MMACA.
Des de la dècada de 1980, la piscina municipal de Can Mercader va ser una de les primeres piscines olímpiques cobertes amb globus pressostàtic del Baix Llobregat. Va promoure les activitats aquàtiques com una assignatura més dels centres educatius i va ser de les primeres a incorporar-hi les escoles bressol. Va dinamitzar activitats socials amb programes com ara “Piscina i cinema”, “Piscina i música” o “Bibliopiscina”.
Visita la web del Complex Aquàtic i Esportiu Can Mercader.
Actualment la utilitzen moltes entitats de la ciutat, com ara el Club Natació Cornellà o el Club Triatló Cornellà, i participa al Triatló Social de Cornellà i a la Cloenda de l’Esport Escolar.
Des del 2013, el Complex Aquàtic i Esportiu Can Mercader disposa d’unes instal·lacions esportives modernes i totalment equipades i ofereix un ampli ventall d’activitats dirigides
Aquesta fundació educativa va néixer el 2004 a Cornellà de Llobregat. Es tracta d’una escola que orienta i acompanya cada any 470 joves que es troben exclosos del sistema educatiu i social.
Impulsa actuacions educatives i professionalitzades, basades en l’escolta i l’acompanyament de l’alumnat a partir de la cerca de nous models educatius i de la col·laboració en escenaris reals de treball.
A través del model educatiu d’Escola de Noves Oportunitats, acompanya la transició de l’alumnat cap a la vida adulta, fomentant el seu retorn al sistema educatiu reglat i millorant les seves condicions per accedir al mercat laboral.
Visita la web d’El Llindar.
L’objectiu inicial de l’EMEN era la formació i la pràctica de l’esport de primer nivell per a tothom, indistintament de les seves condicions econòmiques.
Té les seves oficines a l’edifici construït per la Fundació Belloch-Pozzali i, des del principi de 2011, gestiona el rocòdrom, que es va instal·lar als porxos de la planta baixa. Aquesta instal·lació esportiva, destinada a la pràctica i a l’aprenentatge de l’escalada, compta amb 6 vies d’un màxim de 14 metres i amb una sala d’escalada de blocs (Bulder).
Al rocòdrom s’ofereixen activitats escolars i extraescolars, així com tallers d’iniciació a l’escalada per a tots els públics.
Visita la web de l’EMEN.
Impulsat pel Club d’Amics del Ferrocarril-Cornellà i finançat per l’Ajuntament de Cornellà, va ser inaugurat conjuntament amb el parc l’11 de setembre de 1989.
Des d’aleshores, el Trenet s’ha convertit en un element emblemàtic del parc i un dels principals reclams dels diumenges i festius. Puntualment, també pot funcionar entre setmana, sota demanda.
El Trenet compta amb el propi circuit, l’estació –construïda en sintonia amb els edificis històrics propers–, els espais de magatzem dels trens i el vestuari del voluntariat.
El Club d’Amics del Ferrocarril-Cornellà es fa càrrec del funcionament així com del manteniment i de la millora de les instal·lacions. La renovació queda garantida amb la construcció de noves locomotores de vapor, elèctriques o tèrmiques, gràcies a la col·laboració entusiasta dels membres del Club.
Visita la web del Club d’Amics del Ferrocarril-Cornellà.